fbpx

Як отримати кредит в Польщі?

Чи Українець може отримати кредит іпотечний в Польщі?  Як виглядає процес отримання кредиту іпотечного в Польщі? До кого звернутися в чужій державі про допомогу в отриманні кредиту? Як отримати кредит?  На всі ці питання знайдейдеш відповідь в цій статті.

 

Який кредит в Польщі варто вибрати? Готівковий чи іпотечний?

Все частіше громадяни України котрі працюють в Польщі або відкрили свій бізнес, задумуються над тим щоб придбати жило в Польщі і оселитися тут на стале. В звязку з цим можуть появитися додаткові потреби такі як фінансування бізнесу або закуп омріяного авта.

Який кредит в Польщі варто вибрати? Готівковий чи іпотечний? Все залежить від того, що плануємо купити. Якщо, це не нерухомість то найдешевшим варіантом буде власне кредит іпотечний.

 

Що таке іпотечний кредит під заставу?

Це один з видів кредиту, котрий надають зазвичай банки фізособам або юрособам під заставу нерухомості ( землі, будівель і т.д.)

Його відсоткова ставка це приблизно від 2 до 4 % при чому готівковий, котрий можемо призначити на будь яку ціль, від 7.20% + провізія. В обидвох випадках відсоткова ставка буде відрізнятися в залежності від вибраного банку. Ці два кредити в практиці відрізняються часом, на котрий такий кредит буде затягнутий. Як правило, іпотечний кредит вважаємо за довготерміновий, терміном приблизно на 30 років. Готівковий можна затягнути максимально на 10 років.

 

Чим відрізняється кредит готівковий ( kredyt gotówkowy) від іпотечного кредиту (kredytu hipotecznego)?

Різниця полягає на тому, що при кредиті готівковому банк не вимагає нічого під заставу. Це позика, де не має значення на що ми хочемо призначити позичену суму. Це є причиною того, що є він у кілька разів дорожчий від іпротечного.

Якщо маємо замір купити авто то крім готівкового кредиту в Польщі можемо задуматися над лізінгом або ж кредитом на закуп автомобілю.

Запишись на безкоштовну онлайн-консультацію і я з радістю підкажу котре розв’язання буде найбільш відповідним в твоїй ситуації.

 

 

кредит онлайн в польщі для українців

кредит в Польщі

 Скористай з безкоштовної консультації з експертом до справ фінансів Юлія Бісик – спеціаліст до справ кредитів Tелефон: 737896216 

 

 

На скільки років найкраще затягнути кредит в Польщі?

При кредиті готівковому максимальний час на який банк дасть нам кредит це 10 років.

При іпотечному кредиті під заставу – 30 років.

Багато хто не хоче брати на себе відповідальність за кредит на такий довгий час. Найчастішою причиною такого рішення є психічний комфорт. Часто хочемо позбутися кредиту як найшвидше. Але чи варто?

 

З чим пов’язане скорочення часу тривання кредиту іпотечного?

Пов’язане воно є з нічим іншим як з кількаразовим збільшенням суми, яку щомісяця сплачуємо.

Що в ситуації де в зв’язку з непланованими видатками не будемо в стані щоб регулярно сплатити кредиту? Отож, банк і так буде вимагати оплати і налічувати кари за спізнення. Навіть 11 -12 % на протязі року. Немає такої потреби, щоб з гори брати на себе такий обов’язок. Краще розкласти цілу суму кредиту як на довший час і маючи вільну готівку, регулярно надплачувати (тобто платити більше ніж мусимо, але… не мати такого обов’язку!). Не коштує таке рішення нас більше ніж при коротшому терміні кредиту. Кінцева вартість кредиту буде однакова в обидвох ситуаціях.

 

Що таке і з чого складається відсоткова ставка в іпотеченому кредиті?

Це оплата за ризик неповернення позичиної суми, яку облічує банк. Тобто це квота виражена в проценті, яку банк на нас заробить.

В Польщі на відсоткову ставку складаются 2 частини – WIBOR i маржа.

WIBOR є в кожному банку одинаковим. Встановлює його Rada Polityki Pieniężnej і в зв’язку з світовими змінами викликанимим COVID-19, є він на цю мить рекордово низьким і виносить 0,21 % (тому кредити іпротечені актуально є найдешевшими в історії). З другої сторони, це може означати, що в довшій перспективі часу відсоткова ставка піде в гору за рахунок збільшення WIBORу. Маржа це, просто кажучи, те, що заробляє на нас банк; є вона різною в залежності від банку +- 2 %. Деколи буває навіть більше, якщо банк ствердить, що наражає себе на більший ризик позичаючи нам гроші. Це рішення банк приймає для кожного клієнта індивідуально.

 

Чи є ще якісь додаткові оплати при іпотечному кредиті крім відсоткової  ставки?

Дуже часто при виборі банку ми звертаємо увагу на відсотки, але не можемо проаналізувати всіх коштів зв’язаних з кредитом, яких нарахують приблизно 15!

Часто хочемо зекономити, а в кінцевому результаті сума кредиту виносить нас більше ніж в іншому банку з вищою кредитною ставкою, але з низькими або нульовими додатковими оплатами.

В такій ситуації накраще і найзручніше скористатись з послуг фінансового радника (doradcy finansowego) чи, інакше кажучи, спеціаліста, який безкоштовно проведе нас через цілий процес кредиту віл А до Я. Радник вибере найкращий банк, до якого можемо скласти документи в нашій ситуації і максимально змінімалізує ризик відмови банку надання нам кредиту. Буває і так, що спеціаліст може домовитися з банком що надання кредиту для нас відбудеться зa кориснішою відсотною ставкою, ніж якби ми могли отримати власноруч в банку.

 

На якому етапі звернутися до спеціаліста про допомогу в отриманні кредиту в Польщі?

Найбезпечнішим буде зверненя по допомогу до спеціалісти од разу як тільки у нас в голові з’явиться думка про отримання кредиту як і іпотечного так і звичайного готівкового. В такій ситуації будемо мати час на те щоб приготуватися до кредиту в належний спосіб під наглядом eксперта.

 

Що таке власний іпотечний внесок?

Власна вплата (wkład własny) це наш внесок капіталу до інвестиції, котру хочемо купити чи побудувати. В кожному польському банку при закупі чи будові дому мусимо такий вклад внести. Мінімально становить він 10% від вартості нерухомості. Якщо внесемо більше ( 20 чи в деяких банках навіть 36%) можемо отримати нижчу відсотну ставку. Є він від 2014 року обов’язковий до отриманняо позитивного рішення банку щодо надання нам іпотечного кредиту.

 

Чи при кредиті готівковому потрібна власний внесок?

В ситуації коли беремо готівковий кредит в Польщі, банк не вимагає жодного вкладу з нашої сторони. Нічого не даємо під заставу. Стосується він тільки іпотечного кредиту.

 

Як обійти власний іпотечний внесок в Польщі?

Ми звикли вважати, що вимаганою вплатою власною при кредиті іпотечному мусить бути готівка. Готівку звісно можна потрактувати як власний внесок, але крім неї власним внеском може бути:

  • Земельна ділянка призначена під будову ( оцінювач нерухомості мусить встановити її ринкову вартість, щоб встановити скільки у відсотках виносить вклад) тільки при кредиті на будову дому. Варто пам’ятати, що всі наклади в постаті самостійної будови збільшують вартість власного внеску. Видатки, які ми вже внесли в нерухомість залічка чи завдаток (zaliczka/zadatek) на почет купна нерухомості мусить бути підтверджене (umowa rezerwacyjna lub umowa przedwstępna)
  • Вартість власного житла, призначене на продаж. В цій ситуації мусимо вже мати умову котра підтверджує план продажу нерухомості так званa umowa przedwstępna.

І в теорії кілька інших, але в практиці банки найохочіше приймають власне ці 3 форми власного внеску.

Напиши до мене і запишись на безкоштовну онлайн консультацію щоб дізнатися більше на тему власного внеску.

 

Калькулятор кредиту в Польщі. Як дізнатися скільки прислуговує нам кредиту?

Це питання появляється на початку нашої пригоди з кредитом. Вже в моменті пошуку нерухомості хочемо дізнатися на що можемо собі позволити. Mова тут як і про іпотечний кредит як і про готівковий. Cхема облічень у них oднак різна. Максимально при добрих заробках при кредиті готівковому можемо отримати 100 – 150 тисяч злотих (рідко більше).

При кредиті під застав такого обмеження немає. Все залежить від форми трудового договору і наших заробків. Як правило не може бути перерв в затрудненні.

Найкращим до отримання кредиту буде трудовий договір на необмежений час (umowa o pracę na czas nieokreślony) В деяких випадках візьмуть деякі банки під договopи на обмежений час. Найбільш певним розв’язанням буде консультація у спеціаліста з кредитової галузі щодо кредитоспроможності.

Напиши до мене і запишись на безкоштовну онлайн- консультацію а я безкоштовно допоможу з обліченням кредитоспроможнocті у всіх банках і запропоную найкраще розв’язання.

 

Що має вплив на кредитоспроможність?

На кредитоспроможність мають вплив безліч нюансів. Початкову загальну кредитоспроможність може нам порахувати спеціаліст, але не може він нас перевірити у всіх базах де нас буде перевіряти банк. Основною базою є база BIK (Biuro Informacji Kredytowej). В ній видніють всі наші борги які ми коли небудь затягнули. Навіть після сплати боргів вони ще якийсь час знаходяться в цій базі. Якщо ми не впевнені чи маємо якісь борги, або не знаємо конкретної їх суми варто зареєструватися на офіційній сторінці ВІК-у і вигенерувати рапорт BIK (raport BIK). Він не є безкоштовним ( ціна приблизно 40 злотих) але значно упростить і пришвидшить приготування до кредиту а додатково подіє запобігавчо на отримання автоматичної відмови надання кредиту через непогашені борги.

 

Найдешевший банк для українців 2021. Позика в Польщі

Дуже часто клієнти запитють який банк є найдешевшим в Польщі для українців?

Відповідь ніколи не може бути однозначна, бо на це складається безліч нюансів як і тих котрі відносяться до виду кредиту, роду нерухомості, часу трудового договору, вартості власного внеску, роду документу котрий підтверджує наше законне перебування на території Польщі або ж цілі кредиту (квартира чи дім) і безліч інних. Варто звернутися по допомогу до спеціалістa, щоб не попевнити помилок в тракті планування кредиту.

 

Що краще будова дому чи квартира в Польщі для українців?

В залежності від фінансових можливостей можемо або купити квартиру, можна теж купити земельну ділянку і вибудувати власний омріяний дім або купити вже готовий.

Варто неодмінно звернути увагу на те, що при закупі дому мусимо отримати згоду Міністерства Внутрішніх Справ і Адміністрації (Ministerstwo Spraw Wewnętrznych). Кошт такого дозволу це приблизно 1500 злотих.

 

Документи потрібні до іпотечного кредиту для українців.

Перелік документів в кожному банку може відрізнятися або ж при верифікації банковим аналітиком може він просити додаткових документів.

Базовими документами є:

  • Закордонний паспорт
  • Карта сталого або тимчасового побиту
  • PESEL ( децизія надання)
  • Мельдунок в Польщі
  • Трудовий договір
  • Регулярне впливи заробітньої плати на рахунок в банку
Будуть потрібні додаткові документи щодо нерухомості, в залежності від ситуаціїї. Напиши до мене і запишись на безкоштовну онлайн – консультацію.

 

 

Юлія Бісик – спеціаліст до справ кредитів і інвестицій

e-mail: julia.bisyk@phinance.pl
кредит онлайн в польщі для українців